Heimdal Security Agent Pro

Trusselsbilledet
Folk har generelt tiltro til, at hvis man har et antivirusprogram, anvender NemID samt almindelig sund fornuft, er man sikret mod indbrud i netbank.

De seneste sikkerhedshændelser i flere store banker i Danmark viser dog et noget andet billede. Bankkunder har fået stjålet penge på netbankkonti på trods af, at ovenstående tre forholdsregler var iagttaget.

Løsningen
Det vigtigste er at sikre, at de mest anvendte programmer er opdaterede. Hvis ikke de er det, kan hackerne anvende dem som en bagdør og skaffe sig uberettiget adgang til computeren.

De mest anvendte styresystemer opdaterer ikke altid tredjepartsprogrammer som f.eks. Java, Flash og Quicktime, og derfor bruger hackerne, i følge CSIS, tredjepartsprogrammer i 97 % af alle sikkerhedshændelser.

At holde alle computerprogrammer opdaterede er ressourcekrævende. Bare i 2011 blev der frigivet ca. 300 opdateringer til de 10 mest anvendte tredjepartsprogrammer af hackerne.

Heimdal Security Agent Pro
CSIS har efter forespørgsel fra danske banker udviklet en løsning, der automatiserer opdateringsprocessen og reducerer risikoen for netbanksindbrud. Løsningen kaldes Heimdal Security Agent Pro, og er et program, der installeres og opererer på virksomhedens computere.

Heimdal opdaterer automatisk programmerne så snart en opdatering frigives af leverandøren. Derudover beskytter Heimdal ved at gøre opmærksom på, om der er malware installeret på virksomhedens computere.

Prisen
Et årligt abonnement koster normalt kr. 249,-. Indtaster man 'willis' i voucherkodefeltet, når man bestiller Heimdal hos CSIS, får man 20 % rabat på normalprisen.

Hvis virksomheden har installeret og opretholder Heimdal Pro abonnementet på den eller de computere, der benyttes til netbank, så giver forsikringsselskabet RiskPoint en rabat på 100,- kr. på den årlige forsikringspræmie for netbankforsikringen.